Ostoros rétes
30 fő részére
Nehézség:
közepes
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4.5 dl tej
- 0.5 dl olaj
- só
- 3 tojássárgája
A töltelékhez
- 40 dkg dió
- 27 dkg cukor
- 14 dkg darált keksz
- 4 dl víz
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ezután a lisztre öntjük, majd a tojássárgákat, a sót és az olajat is beletesszük. A dagasztógéppel jól kidolgozzuk, majd kelni hagyjuk. Miután megkelt, deszkára borítjuk és 6 cipót formázunk belőle. Körülbelül 10 percig tovább kelesztjük. Ezután kinyújtjuk a cipókat, tetszés szerinti töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk és félretesszük őket. Kettesével összecsavarjuk őket, majd jól kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejüket olajjal összekevert tojássárgájával megkenjük. További 10 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük. A töltelék elkészítése: a vizet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a darált keksszel kevert dióra; kihűlés után használjuk fel.
Megjegyzés
Bármilyen töltelékkel jó, de szerintem a dióval a legjobb.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.